WORKSHOP: YOGA, FASCIA OCH RÖRELSETERAPI

För dig yogalärare och yogautövare som vill få uppdaterad och fördjupad kunskap om kroppens vävnader och rörelsens potential att främja hälsa.

Två heldagar ägnad åt yogarelaterad funktionell anatomi, då vi fördjupar oss i fascian (bindväven), både teoretiskt och praktiskt. 

Senaste åren har ett paradigmskifte skett. Ny kunskap om en av kroppens viktigaste vävnader – fascian, har gett oss en mer holistisk syn på kroppen i rörelse. Fascian har lyfts som en biologisk organiserande vävnad och ett biomekaniskt reglerande kommunikationsnätverk som sammanlänkar, stabiliserar och ger form åt kroppen.

Att muskler blir starkare av träning vet vi, men att även bindväven – fascian, i högsta grad är en levande och föränderlig vävnad med stor relevans för kroppsligt välmående, kanske är mindre känt. Kroppen behöver användas, utmanas, belastas och få återhämta sig för att må bra. Många människor är i dag underbelastade fysiskt och överbelastade mentalt. Något de flesta mår bra av är ett ökat inre flöde och pulsering, inte bara via hjärtat, utan även via den mer “flytande” fascian.

Teman som kommer utforskas

Fascia – uppbyggnad, funktion & forskning

Tensegritet / Fascia som sensoriskt organ / Fascia & nervsystemet 

Hur påverkas fascia av träning/olika yogaformer/behandlingar

Fasciaceller – funktion och betydelse / Microtensegritet

Rörelseprinciper utifrån myofasciella meridianer / Anatomy trains

Stretching – effekter & metoder 

Praktiska övningar från yoga, qigong & fysioterapi där vi får uppleva det vi fördjupat oss i.

Din lärare

Petra Parvati Kalla är C-IAYT yogaterapeut och fysioterapeut. Hon delar terapeutisk yoga som integrerar en hel palett av yogiska tekniker, fysioterapeutisk funktionell rörelselära, myofasciella meridianer samt element av qigong. Genom att väva samman sina två inriktningar delar hon idag terapeutisk hatha yoga inom primärvården samt genom kurser, utbildningar och retreats. Hon undervisar tex. anatomi, fysiologi på Sama Yogas lärarutbildning , Urban OMs lärarutbildning samt är handledare på Urban OMs yogaterapiutbildning.

Petra fascineras av att se yogisk empirisk visdom bekräftad, förklarad och förstådd av modern vetenskap och har bl. a. lett yoga vid forskningsprojekt på Karolinska Institutet. Varje vecka möter hon människor som söker sig till yogan med bl.a stressrelaterad ohälsa, långvarig smärta, sömnproblem och mental ohälsa, samt erfarna yogis som vill lära sig mer om yogans effekter ur ett hälsoperspektiv. Petra anpassar yogan utifrån individen och erbjuder tekniker från yogans alla skikt: från asana till mantra och yogans filosofiska grund.

Välkomna önskar Petra och Yin Yang Yogastudio

DATUM

25-25 September 2021

TID

Lördag & Söndag 9.00-16.00
Lunch på egen hand 12.00-13.00

PLATS

Yin & Yang Yogastudio

PRIS

2500 kr

Följ oss på Instagram

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!