YIN YOGALÄRARUTBILDNING 50 H

Yin yogalärarutbildning 50 H

I ett litet och personligt format får du en stabil grund att stå på som yin yogalärare.

Att undervisa i yin yoga är att guida sina elever mot stillhet, medveten närvaro och hjälpa dem att hitta in i sina kroppar. I den här yin-utbildningen får du de redskap du behöver för att känna dig trygg i din lärarroll och kunna anpassa din undervisning efter olika elevers behov. 

Yin yoga har tre olika ben, som alla ger djup till undervisningen. Det första är de fysiska positionerna; hur du går i och ur dem och vad de gör för dina leder, din fascia osv. Det andra benet är hur energin i kroppen påverkas. Du får lära dig om kopplingen till den kinesiska medicinen (TCM), med meridianer som löper genom kroppen och hur positionerna påverkar energiflödet. Det tredje benet är sinnet och hur vi hittar den medvetna närvaron. Med pranayama, visualiseringar och kriyas får du tekniker att hjälpa dina elever till ett meditativt tillstånd. 

Utbildningen hålls i litet format så att varje deltagare får personlig återkoppling och alla hinner bli sedda. 

Utbildningen är Yoga Alliance-certifierad och riktar sig till dig som redan har en grundutbildning i yoga, och önskar utöka dina kunskaper. 

Lärare

Huvudlärare är Malin Svanholm, erfaren yogalärare och pedagog som har undervisat i rörelse i hela sitt vuxna liv och även är utbildad i Zen Shiatsu. Sen tio år arbetar Malin heltid med yoga och är en del av duon Light Yoga, tillsammans med Annaf Åhlgren. Light Yoga har utöver Yin-utbildningar även 200 H Hatha-utbildningar och Restorative-utbildningar.  Annaf har utöver sina gedigna yogakunskaper också fördjupat sig i Mindfulness och kommer vara med och undervisa i Medveten närvaro. Anatomi och fysiologi är en viktig del i utbildningen och lärare där är Anna Lindbäck, kunnig och erfaren naprapat och yin yogalärare.  

Utbildningens innehåll i stora drag 

       Vad är yin?

       Yin yogans historia

       Rörelseanalys av positioner

       Modifieringar och anpassningar

       Anatomi och fysiologi, leder, fascia, vagusnerven mm

       Medveten närvaro

       Pranayama

       Meditation och kriyas

       Meridianer och energi

       Lärarrollen

       Pedagogik

       Sekvensering, att bygga en klass

Kostnad: 9.500 kr 

Ingår: Fem heldagars undervisning samt zoom-möte och utbildningsmaterial

Anmälan och mer information: info@malinsvanholm.se  www.lightyoga.se

  

 
 

 Sagt om Light Yogas tidigare yogalärarutbildningar (år 18/19, 19/20, 20/21): 

 

 

Annas och Malins yogalärarutbildning är en riktig kvalitetsstämpel. Det här är en utbildning för dig som verkligen vill fördjupa din egen yogapraktik och har en längtan efter att lära dig om yoga som är så mycket mer än de fysiska positionerna. Upplägget med moduler under en längre tid gav möjlighet till reflektion, personlig utveckling och tid att skapa en ny livsstil. Det jag älskar med Annas och Malins syn på yoga är att det finns plats att behandla de stora frågorna och att det i yogan ges många olika verktyg för att kunna hantera livet. Under modulerna hade vi flera mycket kunniga och inspirerade gästföreläsare som gav ett djup till utbildningen. 

Anna Ottenhall

 

 

 

Vilket fantastiskt år jag har haft på denna yoga- utbildning, som har transformerat mig på många sätt. Er värme, kunskap och ödmjukhet har varit genomgående under utbildningen. Ni är bästa & finaste lärarna och jag är enormt tacksam att ha haft er på min resa. 

Sanna Hednert

 

Utbildningen har lärt mig så mycket, både om yogan men även om mig själv. Livet blir aldrig detsamma nu. Min egen undervisning har fått en helt annan tyngd, mitt hjärta har fått en kompass. Jag längtar efter mer. 

Pernilla Eklund

 

Varmt välkommen önskar Yin & Yang Yogastudio!

DATUM

11-15 Maj 2022

TID

Onsdag till Söndag 8.00-17.30

PLATS

Yin & Yang Yogastudio

PRIS

9500 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!