Ai Hiroshima

Vinyasa Flow

Ai är född och uppvuxen i intensiva Tokyo i Japan men flyttade till Sverige för åtta år sedan. Efter att ha arbetat i den globala kampen mot dopning som operations manager – i nära samarbete med WADA (World Anti-Doping Agency) och flera internationella idrottsförbund – bestämde sig Ai för att förverkliga sin dröm och undervisa yoga på heltid. Nu drivs hon av att sprida den magiska kraften hos yoga till andra som lider av stress i vardagen. Hennes klass är kreativt, energiskt och flytande, som sömlöst kopplar ihop andning och rörelse och full av passion och musik, vilket kommer ifrån Ais bakgrund som balettdansare. Ai är RYT 200 certifierad Vinyasa yogainstruktör och har fått 200 timmar Vinyasa yoga certifiering under träning på Sonic Yoga i New York City. För närvarande fördjupar hon sin praxis för 300 timmar med Shiva Rea och Shivas PRANA Flow® Vinyasa. Hon är även certifierad Shiva Reas Yoga Trance Dance®.

ANNA ÅKERLUND

Hatha Flow, Yin Yoga

With the aim of spreading love and healing through the expression of yoga, Anna believes that yoga is for everyone regardless of body type, background or physical experience. Anna started practicing more than 10 years ago but it wasn’t until she went through a burn-out two years ago her relationship with yoga developed from being “a sport for resting days” to a life saver and a key to self-realization, growth and stillness. Anna likes when movement is allowed to flow in an organic way and describes yoga as a kind of moving meditation as well as a battery charger. Anna has been sharing classes in Hatha yoga, Medical yoga, Yin yoga and Poweryoga since last year. As an eternal student she participates in workshops, yoga classes and trainings deeply humbled and fascinated with the possibilities, power and depth of yoga. In October – November she will be in Asia to do a teacher training in Yoga Therapy & Alignment.

Hanna Thélander

Morning Flow, HATHA Flow

För mig handlar yoga om att enas och öka medvetenheten internt och externt för att kunna leva i en vardag med ett högre syfte.

Yoga har funnits med mig sedan 14 års ålder när jag klev på mattan för första gången i Indien. Så här sex år senare är jag väldigt tacksam för den första klassen för det var nämligen där jag mötte min lärare Ratheesh Mani.

Under de senaste åren har jag studerat dagligen för honom och jag undervisar ”Acharya Yoga”, en hathasekvens utformad av Ratheesh. En fysiskt och mentalt utmanande klass som fokuserar på de grundläggande positionerna inom hathayogan. Du kommer i kontakt med kropp och själ på ett annat sätt när andningen och positionerna är i harmoni.

Rebecca Zelwak

Ashtanga Yoga

Rebecca kom för första gången i kontakt med yoga 2007 och fastnade inom kort tid för ashtanga yoga då hon tidigt kunde erfara de positiva effekterna som det regelbundna utövandet hade på både kropp och sinne. 2010 gjorde hon sin första resa till Indien för att studera Ashtanga yoga och har sedan dess dagligen praktiserat Mysore.

Sedan 2011 har Laruga Glaser varit hennes lärare och hon har även varit Larugas lärling under flera års tid.

Det har för Rebeccas del blivit många resor till Indien för att studera yogan ytterligare, flera av dessa resor till KPJAYI i Mysore där hon har studerat med R. Sharath Jois. Utöver detta har hon deltagit i flera kurser och workshops i yogapraktik, filosofi och anatomi.

Rebecca har undervisat i ashtanga yoga sedan 2014 och vid sidan av yogan arbetar hon som arkitekt.

ELIN KÄLLSMYR

Yin Yoga, Hatha

Yoga för mig är KÄRLEK och en regnbåge av livsverktyg! Sedan 6-7 år tillbaka har yogan varit en betydande del i mitt liv, den hjälper mig att behålla lugnet i tuffare perioder och att komma närmare mig själv och mina sanna behov. Dessutom är yoga en stor källa till rörelseglädje och energi!

I mina klasser vill jag skapa ett tillåtande och inkännande space med respekt för kroppen och alla våra olikheter och nyanser. Kreativitet och lekfullhet är viktiga inslag.

Nyfikenhet är en av mina stora drivkrafter som gjort att jag provat på många olika yogaformer och jag deltar regelbundet på olika yogafestivaler och workshops för att suga åt mig ny kunskap och få fler perspektiv.

Namasté!

KELLY LAWSON

Slow Flow, Yin/Meditation

Kelly found peace and balance through yoga, on and off the mat, while working a demanding, corporate career in New York City. She discovered her passion to help others achieve this same sense of balance, happiness, and a healthy lifestyle through yoga and enrolled in Teacher Training in NYC in 2014 (Yoga Alliance 200-hr). She then went on to train further in Yin, Ayurveda, and Meditation and enjoys incorporating these principals into her classes. After teaching yoga part-time in Manhattan, she recently moved to Stockholm, making yoga her full-time career.

JESPER BRODÉN

Hatha Yoga, Pranayama

Jag började studera Buddhistisk filosofi och meditation 2010, därefter Hatha och Ashtanga-yoga 2014 samt gjorde sen min YTT 2017 i Rishikesh, Indien. Till vardags jobbar jag på Kulturamas grundskola i Hammarby sjöstad när jag inte lär ut eller praktiserar yoga. Har även ett yogalifestyle brand som heter Brahmaki (namnet kommer från den hinduistiska skapelseguden BRAHMAN och det grekiska ordet MERAKI som betyder ”att lägga ner sin själ, kreativitet och kärlek i sitt arbete”). Yoga är för mig ett fullständigt perspektiv och förhållningssätt till livet. Visdomen och praktiken skapar ett flöde i mig som gjort mitt liv mer färgrikt och fullare av kärlek.
När man hittar något i livet som inspirera och hjälper en finns det inget man vill mer än att sprida den kunskapen till andra.

-”Do your best everyday and let go of everything else”

Jasmin Hedlund

Ashtanga Yoga

Jasmin Hedlund startade sin egen praktik i Ashtanga Yoga för ca 6 år sedan och föll pladask för metoden. Jasmin har gått Ashtanga Yoga Apprenticeship Programmet för Laruga Glaser på Yogayama Stockholm där hon också assisterar och undervisar på Mysore programmet.ॐ

EVA SMOCZYNSKI

Vinyasa Flow

Strax efter att jag fyllt 30 år kom jag på att jag ville börja träna och sluta röka för gott. Jag var livrädd för gym och gruppträning, kände mig ovan och klumpig. Men jag tog steget. Jag gjorde en resa mellan konditionsmaskiner, gruppträning, löpning, en ihärdig knäskada och tillslut hittade jag yogan. Jag tyckte att det var fullkomligt briljant att man kan lägga sig i barnets position mitt i en klass. Att få lyssna in. Andas och hitta meditation i rörelse. Att få verktyg på mattan som man kan bära med sig utanför mattan. Idag har jag över 500 timmars yogautbildning. Jag gillar starka, fysiska yogapass, gärna med armbalanser och kreativa sekvenser till musik som skapar en känsla av flow. Jag är även socionom och jobbar med människor som lever med psykisk ohälsa. Jag kombinerar mitt socionomjobb på deltid med att lära ut yoga, en utmärkt kombination då psykisk och fysisk hälsa är tätt sammankopplade i mina ögon. Jag ser fram emot att träffa er på mattan och lära känna er! Kom som du är, det är alltid mer än tillräckligt.

SANDRA OSMAN

Vinyasa Flow

Mitt förhållande med yoga inleddes under sena tonåren. Yogan kom då att bli en utmaning för mitt oroliga sinne och kropp som vägrade vara stilla. Med en bakgrund som elitgymnast har rörelse alltid varit en stor del av mitt liv, men med yogan kom ett nytt sätt att röra kroppen, och jag fascinerades av hur denna typ av rörelse påverkade sinnet. Därifrån har relationen till yogan utvecklats och senare kommit att ta mig med storm. Genom rörelse och stillhet, genom att lyssna inåt och genom att släppa på mina hämningar har yogan hjälpt mig att utveckla ett starkare mer kärleksfullt jag, samt ett mer meningsfullt och autentiskt liv. Jag vill som yogalärare hjälpa människor att finna styrka, mening, mod och kärlek inuti sig själva. Att våga exploatera kropp och sinne och se att vi är så mycket mer än vi tror, bara vi har tålamod nog att arbeta oss igenom våra lager och vågar öppna upp oss själva. Jag är utbildad yogalärare inom Vinyasa yoga och vill erbjuda lekfulla klasser där fokus ligger på att känna in kroppen och det vi behöver arbeta utifrån just i stunden. I en kravlös och kärleksfull miljö exploaterar, utvecklar och utmanar vi oss själva.

ANNA ARNETZ

Yin Yoga

Civilekonomen som sadlat om till att bli yogalärare och coach för att få arbeta med det jag älskar: människor, och särskilt människor i utveckling. Jag undervisar i yinyoga, den yogaform som ligger mig allra närmast hjärtat. Jag är övertygad om att vi behöver mer yin som en motkraft mot all yang som genomsyrar dagens samhälle. Yinyogan hjälper oss att sakta ner och vända oss inåt, att hitta tillbaka till det som är vi, till vår sanning. Att titta in i oss själva längre än vad som egentligen känns bekvämt. Den hjälper oss att lyssna så att vi kan höra vår själs viskningar. För mig är yinyogan så mycket mer än vad som händer i den fysiska kroppen och att vi arbetar med leder, ligament, bindväv och muskler. För mig är yin lika mycket, eller ännu mer, att arbeta med våra känslor och förhållningssätt, att lära oss att observera, acceptera och släppa taget för att därigenom nå en förändring som är så mycket mer djupgående. Men allt hänger ihop. När vi kan få den fysiska kroppen att mjukna kan känslor få möjlighet att släppa. Och när känslor släpper kan spänningar i den fysiska kroppen släppa. Som coach arbetar jag med ett program som heter Vad vill du bli (www.vadvilldubli.se), riktat till kvinnor som kommit en bit in i arbetslivet men som har en skavande känsla av att arbetet borde innehålla något mer, som söker mer meningsfullhet och att få hitta sin väg. Kvinnor som vill ta reda på vad de egentligen vill och lära sig lyssna till sin själs viskningar. Genom en metod som kombinerar djupgående coachning med praktiska övningar och att tänka streetsmart tar vi steg för steg fram receptet på drömjobbet. För mig finns stora likheter mellan att undervisa i yoga och att coacha. Båda handlar om att jag får följa med i en utvecklingsprocess som handlar om att acceptera oss själva som vi är, sluta jämföra oss med andra, sluta styras av borden och måsten och istället lyssna inåt. Att hitta förändringen i det inre och inte i det yttre. Du har redan alla svar i dig. Jag kan hjälpa dig att lyssna på dem, men aldrig ge dig svar som inte är dina. Jag bor i Åkersberga med mina två barn och vår katt. Jag älskar att resa, läsa, yoga och plantera i min trädgård. Jag lever för att skapa magi: magiska möten, magiska yogaklasser och näst på tur står magiska yogaresor.

SARA BRANT LUNDIN

Hatha Yoga, Yin Yoga

Yogapraktiken är ett sätt att vara med mig själv och den ger mig en känsla av att vara hemma. Den hör ihop med hur jag svarar till vad som händer i mitt liv, som ett verktyg för att komma i kontakt med vad som är bortsett från gamla erfarenheter, rädslor och förväntningar. Den utgör ett redskap som hjälper mig att se mig själv som jag är med alla mina olika sidor.
Att ta hand om sitt inre är lika viktigt som att ta hand om sin fysiska kropp. Det ena kan inte vara utan det andra och att som lärare få vara en del av människors resor är fascinerande och otroligt givande. Jag känner hur min förståelse och kunskap utvecklas och fördjupas för varje gång jag undervisar.

Jag undervisar dynamiska klasser inom Hatha-yoga och yin-yoga. I min undervisning vill jag bjuda in till en öppenhet att lyssna till din egna kropp.

Klasserna har fokus på andning och närvaro. Därigenom kommer vi närmre vår egen intuition och kan därför göra självständiga val för vår praktik.

INGA SMIRNOVA

Ashtanga, Yin Yoga

Jag hittade till yogan för första gången när jag var 18 år gammal, som man säger av en slump, men som egentligen aldrig är det. Redan efter några uppåtgående hundar kände jag att rörelserna och energin i rummet väckte starka känslor och något började öppnas upp inom mig. Just då var jag inte redo att gå in i det fullt ut – men det sådde ett litet frö. Fröt fick gro i några år till och sedan 2012 är meditation, asanapraktik i olika former och andningsövningar något jag väljer att återvända till varje dag. Yogan är inte bara det vi gör på mattan utan även utanför yogans väg och filosofi alltid känts som hemma för mig och har präglat mitt sätt att möta och känna, mig själv och andra. För mig är det ett verktyg att lugna sinnet, att komma närmare mig själv och min egen sanning, att tona in i det som är nu – och det är det jag har som intention att guida andra in i på ett intuitivt sätt. Jag undervisar främst i ashtangayoga och yinyoga, jag skapar även intentionssmycken och håller workshops i hur man gör ett eget malahalsband – allt det går under mitt företag The Crystal Clear Path vars främsta mål är att hjälpa dig ta fram Din inre sanning och hitta till din sanna väg.