VÅRA LÄRARE

Här kan du läsa mer om våra fantastiska lärare

Malin Johansson

Ägare, Friskvårdskonsult, Coach & Raw Food Chef

Jag är från början en småstadstjej med stora drömmar! Jag tror nämligen att alla drömmar går att förverkliga bara viljan och modet finns där. Vi har inte alltid de bästa förutsättningarna att ta oss dit vi önskar men tankens kraft är avgörande och har gett mig mod att följa mitt hjärta. Sommaren 2016 startade jag Yin & Yang Yogastudio, en dröm jag har haft i många år. Min passion i livet är att sprida medvetenhet till vår egna kropp och uppmärksamma individens egna värde. Det är lätt att glömma bort sig själv och ge mycket till dem vi tycker om. Men för att kunna ge till andra är min tro att vi måste börja med oss själva. Jag med teamet på Yin & Yang Yogastudio vill erbjuda Dig en helhet, en blandning mellan kreativitet och stillhet i en skön och rolig mix. Vi tror att balansen hjälper oss att nå vårt fullaste potential, ditt unika uttryck, och vi vill finnas där för Dig längs vägen. Hos oss hittar du därför ett stort utbud av yogaklasser för stillhet och rörelse, kreativa workshops där vi får befinna oss i ett prestationsfritt skapande och behandlingar som ger Dig lite extra krydda i vardagen. Allt för att påminna dig om att ta hand om Dig, att Du är värdefull.

Varmt välkommen, precis som du är, till oss på Yin & Yang Yogastudio!

ai

Ai Hiroshima Hjelm

Vinyasa Flow & Yin Yoga

Ai är född och uppvuxen i intensiva Tokyo i Japan men flyttade till Sverige för åtta år sedan. Efter att ha arbetat i den globala kampen mot dopning som operations manager – i nära samarbete med WADA (World Anti-Doping Agency) och flera internationella idrottsförbund – bestämde sig Ai för att förverkliga sin dröm och undervisa yoga på heltid. Nu drivs hon av att sprida den magiska kraften hos yoga till andra som lider av stress i vardagen. Hennes klasser är kreativa, energiska och flytande, som sömlöst kopplar ihop andning och rörelse och full av passion och musik, vilket kommer ifrån Ais bakgrund som balettdansare. Ai är RYT 200 certifierad Vinyasa yogainstruktör och har fått 200 timmar Vinyasa yoga certifiering under träning på Sonic Yoga i New York City. För närvarande fördjupar hon sin praxis för 300 timmar med Shiva Rea och Shivas PRANA Flow® Vinyasa. Hon är även certifierad Shiva Reas Yoga Trance Dance®.

Anna Yogakurs 16 gånger hösten 2019

Anna Åkerlund

Hatha Yoga, Yin Yoga, Vinyasa Flow

With the aim of spreading love and healing through the expression of yoga, Anna believes that yoga is for everyone regardless of body type, background or physical experience. Anna started practicing more than 10 years ago and went through a blessing of a burn-out which opened her eyes to the holistic aspect of how yoga is both movement medicine and soul therapy.
Today she is teaching courses, workshops and studio classes in Stockholm as well as our yoga retreats in Bali and Brazil.
Her classes are infused with warmth, playfulness and a depth that inspires you to connect beyond the surface.

Jesper

Jesper Brodén

Hatha Yoga, Pranayama

Jag började studera Buddhistisk filosofi och meditation 2010, därefter Hatha och Ashtanga-yoga 2014 samt gjorde sen min YTT 2017 i Rishikesh, Indien. Till vardags jobbar jag förutom yoga med lifestylemärket Brahmaki (namnet kommer från den hinduistiska skapelseguden BRAHMAN och det grekiska ordet MERAKI som betyder ”att lägga ner sin själ, kreativitet och kärlek i sitt arbete”). Yoga är för mig ett fullständigt perspektiv och förhållningssätt till livet. Visdomen och praktiken skapar ett flöde i mig som gjort mitt liv mer färgrikt och fullare av kärlek.
När man hittar något i livet som inspirera och hjälper en finns det inget man vill mer än att sprida den kunskapen till andra.

-”Do your best everyday and let go of everything else”

johannabarr

Johanna Barr

Hatha Yoga, Ashtanga Yoga

Jag har en bakgrund som dansare, och upptäckte tidigt det härliga med att vara helt och hållet närvarande i varje liten cell av kroppen. Det gör något med oss när vi flyttar fokuset från huvudet, där vi så ofta hamnar, till kroppen. Vi blir mer medvetna om det som rör sig där inne i form energier och känslor, och det kan ge en känsla av klarhet och få livet att kännas lite mindre komplicerat.

Jag fascineras av hur vi kan påverka vårt sinne med rörelser och kroppshållning, och tror stenhårt på yogans förmåga att göra oss till nyfikna, öppna och ödmjuka människor genom asanas (positioner) som rent bokstavligen lyfter vår blick, öppnar vår bröstkorg eller sänker vår haka i tacksamhet. Jag tror att en stark kropp och ett starkt center ger integritet och självkänsla. Och det härliga är att oavsett om vi går på yoga för att stärka kroppen eller själen, så får vi de här effekterna.

Jag har studerat yoga för fantastiska lärare i USA, Nederländerna, Norge och Sverige och ser det som en ynnest att få sprida vidare några av de klokheter och stunder av ro som jag fått under åren, till människor här i Stockholm. Jag rör mig i hela rummet under mina klasser och strävar alltid efter att ge personlig guidning och justeringar till alla som är där. För mig är det viktigt att du på mina klasser känner att du får använda klassen – med andning och asanas – till det DU behöver just för stunden, om det är styrka, lugn, utmaning eller vila. Eller helt enkelt som en liten oas i vardagen.

cb

Cinna Brahme

Yin Yoga, Hatha Yoga, Vinyasa Flow

Jag älskar yogan då den får mig att “komma hem”, hem till mig själv i stunden och nuet, genom min kropp. Kroppen som alltid är här och nu till skillnad från vårt sinnes dansande karaktär. När jag är helt och fullt närvarande i min kropp genom rörelse mår jag fantastiskt bra. Yogan tar mig dit. Genom de medvetna andetagen kan kropp och sinne bli ett. Jag känner en otroligt stor passion för vår kropps intelligens. Alltför ofta lyssnar vi inte på vår kropp, men när vi lär oss att bli mer och mer lyhörda för dess signaler till oss så finns nästan alla våra svar här. Vad händer när du börjar lyssna inåt alltmer? Vilken rörelse längtar kroppen efter? Yogarörelserna är fantastiska som ett ramverk, och jag som lärare finns där som en guide och inspiratör, men jag vill alltid uppmuntra att du i första hand känner in själv. I min klasser finns en stor dos av inkännande och mjukhet men också plats för ett kraftfullare dynamiskt flöde. Du är alltid välkommen precis som du är, det finns aldrig krav på prestation här. Varje klass är din egen, och en gåva till dig och din kropp!

Jag har min grundutbildning i Hatha Yoga, certifierad enligt Yoga Alliance. Har sedan vidareutbildat sig inom Embodied Flow™ , Yoni yoga och Feminine embodiement. Jag undervisar i Hatha Yoga, Vinyasa, Yoni Yoga och Yin yoga.

Love,
Cinna Brahme

Caroline_Nordvall

Caroline Nordvall

Vinyasa Flow, Yin Yoga

Jag kom i kontakt med yogan för över 10 år sedan. Då praktiserade jag ashtanga yoga, och på den tiden var yogan för mig synonymt med ett träningspass fullt av svåra positioner. Vilken egoboost! Men med tiden började jag förstå att yoga handlar om det rakt motsatta. Om att hitta
det mjuka, inkännande, om att släppa sitt ego, sin kontroll och om att utmana sitt tålamod. För mig handlar yoga om kärlek. Om att känna sig tillfreds med livet, trygg i sig själv och att känna samhörighet med andra människor. Genom mjuka yogaformer som medicinsk yoga och yinyoga har jag dessutom insett kroppens och nervsystemets enorma behov av vila. I dag undervisar jag i Yin Yoga och Vinyasa Flow. Mina klasser är inkännande och meditativa, men samtidigt fysiskt utmanande med stort fokus på biomekanik och teknik. Jag har en 200 timmars-utbildning i Virya Yoga vid Nordiska Yogainstitutet och även 10 års erfarenhet som personlig tränare, massageterapeut och pilates-instruktör. Ju mer jag lär mig, desto mer vill jag veta om kroppen, nervsystemet och hjärnan. Jag är även omåttligt intresserad av ljud och helande vibrationer, vilket salen på Yin Yang är som gjord för. Titta förbi på en klass så skapar vi magi tillsammans!

Sara Haylett Utberg svartvit

Sara Haylett-Utberg

Yin Yoga, Hatha Yoga

Sara has always been interested in movement, but it wasn’t until she discovered yoga, that she found, the seed of movement is within breath itself.

As she emerged deeper into her practice, she felt a calling to hold space for others, to spend time with, water and nourish this seed.

She believes that within us all, there is a flower blooming, and she find nothing more beautiful than to bear witness to this.

Her classes embodies slow fluid movements, where you get to explore the transitioning in between positions, making it all about the journey.

In her classes she uses, breath work, visual imagery, and Asanas (physical practice) with occasional sharing of poetry and her own music.

In Sara’s classes you are welcomed as you are, and she always feels honored to share her practice with you.

LOTTA SVARTVIT

Lotta Kåberg

Restorative Yoga

Yoga för mig är att vila i rörelse. Positioner och andning är verktyget att öva medveten närvaro, att stilla sinnet. Det lär dig att lyssna på din kropps signaler och känna efter vad du behöver. Med den kunskapen kan du göra kloka val på livets väg.

Yogan kom till mig för många år sedan och längtan att sprida kunskapen om de åtta delarna i den yogiska filosofin tog mig till studier i Yoga Mindfulness, sandana yoga, med Bikash Acharya. Nu arbetar jag med ledarutveckling, livscoaching och yoga.

Restorative är självvård. Att möta sig själv där man är. Att hitta andetaget i kroppen. Låta andningen och kroppen förenas. Välkommen att stilla sinnet och hitta till dig själv. 
Namaste!

jasmin

Jasmin Hedlund

Ashtanga Yoga

Jasmin Hedlund startade sin egen praktik i Ashtanga Yoga för ca 6 år sedan och föll pladask för metoden. Jasmin har gått Ashtanga Yoga Apprenticeship för Laruga Glaser på Yogayama Stockholm där hon också assisterar och undervisar på Mysore programmet. Jasmin driver idag företaget Health by Jasmin och arbetar med ayurveda och ashtanga yoga.

Hos Jasmin får du också utvalda ayurvediska massager som ges med omsorg. Dem är mjuka, avslappnande och återhämtande behandlingar som alla grundar sig på ayurvedans principer av att se kropp och sinne som en helhet. Läs mer under ”Ayurveda”.

Screenshot 2019-10-07 at 09.32.33

Sara Brant Lundin

Hatha Yoga, Yin Yoga

Yogapraktiken är ett sätt att vara med mig själv och den ger mig en känsla av att vara hemma. Den hör ihop med hur jag svarar till vad som händer i mitt liv, som ett verktyg för att komma i kontakt med vad som är bortsett från gamla erfarenheter, rädslor och förväntningar. Den utgör ett redskap som hjälper mig att se mig själv som jag är med alla mina olika sidor.
Att ta hand om sitt inre är lika viktigt som att ta hand om sin fysiska kropp. Det ena kan inte vara utan det andra och att som lärare få vara en del av människors resor är fascinerande och otroligt givande. Jag känner hur min förståelse och kunskap utvecklas och fördjupas för varje gång jag undervisar.

Jag undervisar dynamiska klasser inom Hatha-yoga och yin-yoga. I min undervisning vill jag bjuda in till en öppenhet att lyssna till din egna kropp.

Klasserna har fokus på andning och närvaro. Därigenom kommer vi närmre vår egen intuition och kan därför göra självständiga val för vår praktik.

sandra1

Sandra Osman

Vinyasa Flow

Mitt förhållande med yoga inleddes under sena tonåren. Yogan kom då att bli en utmaning för mitt oroliga sinne och kropp som vägrade vara stilla. Med en bakgrund som elitgymnast har rörelse alltid varit en stor del av mitt liv, men med yogan kom ett nytt sätt att röra kroppen, och jag fascinerades av hur denna typ av rörelse påverkade sinnet. Därifrån har relationen till yogan utvecklats och senare kommit att ta mig med storm. Genom rörelse och stillhet, genom att lyssna inåt och genom att släppa på mina hämningar har yogan hjälpt mig att utveckla ett starkare mer kärleksfullt jag, samt ett mer meningsfullt och autentiskt liv. Jag vill som yogalärare hjälpa människor att finna styrka, mening, mod och kärlek inuti sig själva. Att våga exploatera kropp och sinne och se att vi är så mycket mer än vi tror, bara vi har tålamod nog att arbeta oss igenom våra lager och vågar öppna upp oss själva. Jag är utbildad yogalärare inom Vinyasa yoga och vill erbjuda lekfulla klasser där fokus ligger på att känna in kroppen och det vi behöver arbeta utifrån just i stunden. I en kravlös och kärleksfull miljö exploaterar, utvecklar och utmanar vi oss själva.

elin ny

Elin Jacobsen Rydstedt

Hatha Yoga, Restorative

Yogan har hjälpt mig att lyssna på min kropp och mitt sinne och hjälper mig varje dag att påminna mig om det viktiga i livet, det vill jag förmedla, att kanske få bidra till att du lyssnar på dig själv. 2009 under en resa gick jag in på ett yogacenter, sedan dess har yogan funnits som en av mina bästa vänner för balans i livet. Efter några år började jag undervisa, är tacksam att få lära ut och samtidigt alltid vara en elev och konstant utvecklas. 2017 gick jag en 200h utbildning för att bli internationellt certifierad inom Integral Hatha yoga. Jag tror att yoga är för alla, det handlar om att hitta en form, en tid och lärare som passar just dig, testa och testa igen. På mina klasser får du ofta höra karibiska rytmer och så ofta det går ger jag gärna massage om det önskas. Jobbar även som DJ och arrangerar temaklasser med dans och musik integrerat med yoga, älskar att blanda tradition med kreativitet.

therese

Therese Bäcklin

Massageterapeut

Therese driver Massera Balansera och erbjuder behandlingar på Yin & Yang Yogastudio. Jag arbetar med österländsk massage i första hand. Jag är en stor förespråkare av det holistiska tänkande och kroppens självläkningssystem. Att arbeta med energimassage och dess flöden i kombination med välgörande djupgående behandlingar är inte bara stimulerande utan gör också stor skillnad för klienten. Yogamassagen är en aktiv massage med stretching för att frigöra blockeringar och muskelspänning i kroppen. Chakramassagen är en energi givande massage där man masserar längs med kroppens meridianerna. Perfekt som antistress behandling.

Läs mer om Thereses behandlingar under behandlingsfliken i menyn.

Sara kimell

Sara Kimell

Mindful Mobility

För mig handlar yoga om att lära sig att vara och att känna att man är. Jag närmade mig yogan ur ett fysiskt perspektiv men upptäckte snart att det inte bara var kroppen, utan också själen som mådde bättre. Min inställning är att man känner sig mer vid liv genom att vara medveten om varje rörelse, varje andetag och känslorna i stunden. 

Mina klasser är systematiska, noggranna och oftast i ett lugnt tempo (det betyder inte att det inte är jobbigt) där vi börjar och slutar i medvetenheten om stunden. Jag strävar efter att göra poserna till det minst viktiga och till att du ska göra passet till ditt.

Jag utbildade mig hos Island Yoga (Rachel Brathen/Yoga Girl och Lara Heiman) och jag vidareutbildar mig inom anatomi/rörelseapparaten och i yogans filosofi för att kunna ge alla en modern och sund yogaupplevelse. 

.

Sandra Geitz

Sandra Geitz

Zen Coaching

Jag har en enorm kärlek för människan och brinner för att utforska, upptäcka och expandera vår djupare potential. Mitt perspektiv är att alla människor är naturligt resursstarka och i grunden hela. Jag ser problem och kriser som möjligheter för insikter, djupare visdom om oss själva och livet följt av klarare och mer tillfredsställande livsval.

När jag för första gången mötte meditation, för mer än 10 år sedan, insåg jag att upplevelsen av att ”komma hem till mig själv” var allt jag någonsin längtat efter i livet. Det ändrade mitt fokus till en inre orientation och jag har utforskade inre kontakt sedan dess. 2016 mötte jag min lärare och inledde resan inom Zen Coaching där jag fann ett sätt att dela och bidra till andra med vad som i mitt liv varit en sådan gåva – hur vi kan komma hem till oss själva.

Mitt arbete är baserat på min egna upplevelse vilken har visat mig att vi har alla svar inom oss och att transformation händer naturligt när vi tillåter oss själva att vara där vi är. Jag ser livet som en praktik, en lek och en konstant resa mot expansion och växande. 

.

Screenshot 2020-02-17 at 12.19.18

Malin Svanholm

Lärare Yogalärarutbildning

I mig har det alltid bott en längtan efter helheten – känslan av att allt är ett. Yogans fysiska del såväl som meditation och filosofi, hjälper mig att finna helheten inuti mig själv. Yoga är för mig redskap för att leva livet fullt ut. 

Jag är delägare i Vaxholm Yogacenter, undervisar och skriver om yoga, och är författare till Happy, healthy, holy – den yogiska vägen till ett helt och hållbart liv. Min utbildning är E-RYT 500 Master degree inom ISHTA-yoga. 

Att undervisa ligger mig varmt om hjärtat efter många år som yogalärare och tidigare grundskollärare och danspedagog. Tillsammans med min familj – make och tre barn, har jag rotat mig i Vaxholm, men är också deltidsboende i Steninge i Halland.

Screenshot 2020-02-17 at 12.19.36

Annaf Åhlgen

Lärare Yogalärarutbildning

I yogan hittade jag hem. Här får jag ställa de stora frågorna, här finns verktygen för att stilla min oro i kropp och själ och här finns utrymmet får såväl de stilla tårarna som det stora skrattet. Har de senaste 15 åren arbetat heltid som yogalärare.

 

Min utbildning där är E-RYT 500, Masters degree. Jag fortsätter att fördjupa mig inom Yoga Nidra och Restorative. Förutom att undervisa och föreläsa i och om yoga, arbetar jag som doula/ förlossningscoach.

Bakgrund har jag som bibliotekarie och Informatör. Har studerat en hel hop saker. Läser ohemult mycket. Gärna Fantasy, gärna om religion. Jag har 5 barn och är gift med dess far. Med oss bor två katter, som kör hänsynslöst med mig.

Följ oss på Instagram

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!