AYURVEDA

Vad är Ayurveda?

Ayurveda härstammar från Indien och är ett av världens äldsta hälsosystem. Ayurveda ger oss kunskap och verktyg för att stärka och läka oss själva – fysiskt och mentalt. Läran bygger på principen att vårt naturliga tillstånd är en hälsosam balans mellan kropp och själ.
 
Yoga och ayurveda är två sidor av samma mynt. Medan ayurveda är inriktad på balansen mellan kropp och själ hjälper yogan kropp och själ att arbeta tillsammans och komma i kontakt med varandra.
 
Dosha, också kallad energi, är vår unika personlighet -och kroppstyp och bygger på elementen jord, eld, vatten, luft och eter. Dem kallas för Vata Pitta och Kapha. Alla människor har en unik kombination av dessa doshor och hur dem är fördelade mellan kropp och själ variera från person till person. Målet i ayurveda är att optimera vår hälsa. Det gör vi genom yoga, meditation, kost, dygnsrytm och vila.
Jasmin Hedlund

Hos oss finns Jasmin Hedlund, Health by Jasmin. Certifierad Ayurvedisk Hälsorådgivare och Massageterapeut via Skandinaviska Ayurveda Akademin. Hon erbjuder föreläsningar, workshops, retreats, hälsorådgivningar där traditionell pulsläsning ingår samt ayurvediska massage behandlingar som all är mjuka, avslappnande och återhämtande. Tryck här för att komma till Jasmins inspirerande instagramkonto.

RÅDGIVNING & BEHANDLING

Ayurvedisk Hälsorådgivning med Pulsläsning

Under en Ayurvedisk Hälsorådgivning ingår Pulsläsning för att fastställa rådande dosha Vata Pitta Kapha samt eventuella obalanser i kropp och sinne. Råd ges baserad på pulsläsning inom kost, yoga, andning, rutin och livsstil. Tid för feedback och samtal ges innan rådgivning avslutas

90 min, 795kr
Fredagar 11.00-15.00

Ayurvedisk Ryggmassage

Kati Chikitsa

Kati chikitsa är en traditionell ayurvedisk ryggbehandling med lätt oljemassage och värmebehandling över axlar och rygg. Behandlingen avslutas med att ryggen masseras med varma tygbollar fyllda med örter och oljor. Är som balsam för stela ryggar och axlar.

Inkluderar 5 min vila.

60 min, 750kr

Ayurvedisk massage
Abhyanga

Abhyanga är en mycket behaglig helkroppsmassage med varm sesamolja. Kroppen masseras systematiskt med ett relativt lätt tryck och lugna, svepande rörelser. Behandlingen stärker nervsystemet och är djupt avslappnande för kropp och sinne. Cirkulationen och vitaliteten ökar och muskler och leder mjukas upp. Värmen, oljan och rörelserna renar också kroppen från slaggprodukter. 

Inkluderar 5 min vila.

60 min, 750kr

Ayurvediska massage
Marma

Marmapunkter är ställen där förbindelsen mellan sinne och kropp är extra livaktig. De står även i kontakt med andra delar av kroppen. Stress och orenheter sätter sig i marmapunkterna. Under behandlingen stimuleras dessa punkter med speciellt utvalda eteriska oljor som masseras in med mycket lätt beröring. Djupt avslappnande och balanserande för sinne och kropp. Stimulerar kroppens egen självläkningsprocess.

Inkluderar 5 min vila.

60 min, 750kr

Ayurvedisk massage
Vishesh

Vishesh är en lite kraftigare helkroppsmassage där trycket ökar jämfört med abhyanga. Vishesh har abhyangans effekter men kan också lösa djupt liggande spänningar. Det ökade trycket i de svepande rörelserna stimulerar musklerna. Behandlingen förbättrar cirkulationen och frigör slaggämnen på djupet. Avslappnande och skön för den som känner sig tung i kroppen.

Inkluderar 5 min vila.

60 min, 750kr

Följ oss på Instagram

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!